herstel van het gebrek deel 1

Na de uitspraak van de Huurcommissie stuurde Woningbedrijf Amsterdam een aannemer langs. De aannemer maakte een offerte voor de verhuurder maar daarna hoorde ik niks meer van de verhuurder. Het volgende bericht dat ik ontving was dat Woningbedrijf Amsterdam was overgenomen door Ymere. Toen kwam er een andere aannemer, weer voor een offerte maar dan voor Ymere. Ook daar hoorde ik niks meer van. Na jaren stuurde Ymere een nieuwe aannemer en weer moest ik vrij nemen voor een onderzoek voor een offerte. Deze aannemer schoot in de lach toen hij in de woning foto’s voor de offerte maakte. Hij zei dat ze vaker voor Ymere hadden gewerkt en dat Ymere nooit dit bedrag aan een woning zou uitgeven maar dat hij toch de offerte ging maken. Daarna zijn er meerdere aannemers over de vloer geweest en ik heb er elke keer vrij voor genomen maar er werd nooit een vervolgafspraak gemaakt voor de start van de werkzaamheden. 

Ik zocht daarom naar een andere woning maar kwam al gauw tot de conclusie dat verhuizen binnen Amsterdam vrijwel onmogelijk is zonder een voorrangsindicatie. Dat heb ik niet. Ik wil in mijn huidige buurt blijven wonen maar de ‘achterbuurt’ is inmiddels een A-locatie geworden en de mensen die hier al die tijd woonden kunnen hier geen woning meer vinden. 

In 2010 deed Ymere plotseling een herstelmelding bij de Huurcommissie, zonder dat ze ook maar iets aan de woning hadden gedaan. Ymere gaf als reden van herstelmelding aan de Huurcommissie op dat ik niet wilde meewerken aan de herstelwerkzaamheden en dat ze daarom wilden dat ik de normale huur weer ging betalen. Dit was natuurlijk een regelrechte leugen want Ymere wilde zelf de herstelwerkzaamheden niet uitvoeren omdat ze dat te duur vinden. De herstelmelding van Ymere was puur bedrog maar werd als serieuze zaak opgepakt door de Huurcommissie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.