asbestincident in het trappenhuis

In mei 2013 viel in ons trappenhuis (algemene ruimte) een asbestplaat van het plafond. Bewoners mochten daarom het pand niet betreden. Ik kwam thuis en trof medewerkers van Ymere aan op de stoep, ze hielden iedereen tegen die naar binnen wilde.

Meneer Pronk van Ymere zei dat ik het pand niet in mocht omdat beschadigd asbest heel gevaarlijk is want als asbest eenmaal beschadigd is dan kunnen er asbestvezels loskomen die door de lucht gaan zweven en dat één stofje asbest inademen al longkanker kan veroorzaken. Ik zei dat Ymere wel de laatste is die ik op het gebied van asbest serieus neem. Ik vertelde aan hem dat in opdracht van Ymere een asbestonderzoek was gedaan in mijn woning. Dat er zonder voorzorgsmaatregelen gaten waren gemaakt in het plafond terwijl het verhoogde plafond de structuur van asbest heeft. Ook dat ik al het puin zelf moest opruimen en het plafond zelf moest repareren. Dat ik niet eens wist of ik asbestpuin had opgeruimd omdat ik het asbestrapport niet kreeg. Pronk zei dat Ymere nooit zo met asbest omging en vroeg aan mij wie opdracht had gegeven voor dat onderzoek. Ik vertelde dat dat ene meneer Vink was die niet meer bij Ymere werkte. Pronk zei dat Vink nog weldegelijk bij Ymere werkte. Pronk belde ter plekke Vink op en vroeg aan hem hoe het zat. Vink vertelde een kletsverhaal aan Pronk dat hij inderdaad een asbestonderzoek had gedaan in de woning en dat ik toen had gezegd dat ik zelf graag al het puin wilde opruimen en alle schade wilde herstellen en betalen voor Ymere. Vink beweerde zelfs dat de gaten in het plafond door Search zijn gemaakt op mijn verzoek. Vink vertelde zo’n krankzinnig verhaal dat ik daar niet eens op heb gereageerd. Ik kan Ymere nauwelijks nog serieus nemen. Pronk beloofde ervoor te zorgen dat ik het asbestrapport alsnog kreeg. 

Helaas kreeg ik het asbestrapport niet maar ik ontving in augustus 2013 wel ineens een bedrag van €150,- op mijn bankrekening. Het was afkomstig van Ymere en erbij stond vermeld dat het voor herstel van het plafond was. Ik heb nog aan Ymere gevraagd waarom ik zo weinig geld kreeg voor het hertstellen en verven van het plafond. Het antwoord was dat Vink had gezegd dat ik dat bedrag met hem had afgesproken. Die leugen kon er ook nog wel bij. 

Pas in januari 2014 kreeg ik eindelijk het asbestrapport. Daar gaat mijn volgende post over.

Eén gedachte over “asbestincident in het trappenhuis”

  1. Veiligheid en gezondheid staat natuurlijk voorop. Jammer dat dit incident plaats heeft moeten vinden. Hopelijk is er een oplossing gekomen en is het asbest veilig verwijderd kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.